9 Kasım 2012 Cuma

Düşünün Biraz !

  Düşünmeden öğrenilmiş hayatlar bu yaşadıklarımız. Hangimiz ne kadar kontrol edebiliyoruz ki ? Kim yeşile yeşil dedi diye sen yeşile yeşil diyorsun, ya onu ben aslında senin maviyi gördüğün gibi görüyorum ama yeşil olarak öğretilmiş/ezberletilmiş(!) bana.

 Düşünerek yaşayacaksın ki hayatını kendin kontrol edeceksin dediklerinde aslında kontrol ediliyoruz farkında olmadan. Ne fark ediyor ki trafik sağdan işlenecek dendiyse sana ingilterede soldan akmıyor mu o aynı trafik ya da hindistanda hiç bir trafik kuralı olmamasına rağmen kaza yüzdeleri nasıl bu kadar gelişmiş ülkelerden daha düşük oluyor o az gelişmiş ülkenin ?










Soldaki resim hindistan ve hiçbir kural yok, sağdaki ise ingiltere.  (Resimlerin yerleri ironikliği biraz olsa anlatabiliyor bence.)





  Gün ışığından daha fazla yararlanmak için saatleri ileri geri almak yerine; 8-17 mesaisini güneşin yıl içinde doğduğu saatlere göre düzenlenirse, mesai bitiminde ailene, kendine, arkadaşlarına daha fazla vakit ayırabilirsin. Hava kararınca akşam/gece olmuyor mu zaten yatar uyursun. Bir iki gün biyolojik saatin düzene oturana kadar belki uykusuzluk çekersin ama sonrasında mükemmel bir uygulama.


  Siz hiç düşündünüz mü, düşünme yetisine sahip misiniz ?


0 yorum: