14 Ağustos 2012 Salı

Ayıp Artık Yatak Dışında Her Yerde


Önceki yazımda da sorduğum gibi,  Sevişmek nedir abi ? Bilen var mı ? Düşünmeden yanıtlayabildiniz mi hiç biriniz?   Tamam daha fazla zorlama o güzel kafanı. Yorulma sen.

Bildiğiniz üzere harika bir toplumumuz var. Şöyle şablon üzerinde açıklık getirelim isterseniz :


  Burada aslında feninen bi tavır varmış gibi duruyor değil mi? Ben de ondan bahsediyorum aslında aşırı derece seksist bir topluma sahibiz. Kadınları cinsel obje olarak öyle nitelendirmişiz ki ta küçüklükten başlıyor aslında ufak şeylerde bilinçaltına yerleşiyor her ufak kızın ama kimse farkında değil durumun. Mesela kız pembe oğlan mavi giyer durumu. İnsanız abi hepimiz cinsiyet ayrımı neden yapıyorsun. Herkesin şekli farklı tabii ki de. Öyle de olmalı da yoksa affedersin hayvanlardan farkın kalmaz ki onlar bile ne karakter olarak ne de fiziksel olarak birebir aynı değiller. Neyse. Demem o ki biz millet olarak ya dini kullanarak ya da örf adet ayağına hep kandırılmış doğallıktan uzak bırakılmışız.


  Konuya biraz teknik yönden bakalım öncelikle. Bakınız burda bildiğin tdk'da tanımı var, okumamış olanlar ve ya bi göz gezdireyim diyenler için. Biraz da ben bildiğim kadarıyla - doğru yanlış- açıklamak isterim.  -iş eki fiil eki olmakla beraber bir işi, oluşu karşılıklı yapma durumunu belirtmek için kullanılır. Sevmek sevişmek ayıp denmiş bize. Amcamın bi lafı vardır çok severim; ''Şu dünyada 2 şey ayıptır biri hırsızlık yapmak, senin olmayanı almak diğeri de; insan pazarlamaktır.'' Haklı da adam. Sevmek ayıp mıdır yahu. Karşındaki adamın/kadının gözüne bakmaktır, onu çok özlediğinde gecenin bi köründe aramayayım şimdi uykusu bölünmesin diye kalkıp mektup yazmaktır sabaha okusun diye,  oturup dizi izlerken saçını okşamaktır, üşütüp hasta olacağını bildiğin halde o uyanmasın diye gece yorganı üzerinden çekmesine rağmen  hiç bir şey yapmamaktır sevişmek. Cinsel birlikteliktir sevişmek ama o sizin bildiğiniz gibi değil. Seks ile sevişmek çok farklı şeylerdir. Şöyle basit bi örnek vereyim; deniz ve göl arasındaki fark kadar keskin ama bi o kadar da aynı şeydirler aslında. Eğer azıcık bir ingilizceniz varsa şu ikisi arasındaki farkı siz bir düşünün  having sex/getting laid (seks yapmak) , making love (sevişmek, aşk yapmak).

Erkekler çok yapar ya hani  ''kaç dakika sürdü?'' , ''kaç posta gittin? '' işte bu sorular seks yapmış sadece hayvani güdülerin peşinden gitmiş adama sorulur. Oysa sevişmiş bir adam 30 saniyede sürse -onların deyimiyle- sadece cinsellik kısmı, o 30 saniye 30 asır gibidir. Sevdiğiyle birlikte geçirilmiş, boşa gitmemiş, sev-işmişler işte daha ne olsun.

 Hem sadece insanla insan sevişecek diye bir durumda yok aslında. Size sevgiyle bağlı bir hayvan dahi sizinle sevişebilir. Mesela siz yorumlayın şu fotoğrafı. Düşünün gün içinde nelerle sevişiyorsunuz.










Hala anlamadınız mı ?

"Öyle sevişiyorlardı ki bir gün birbirlerini gücendirdiklerini görmedim." - N. Hikmet







0 yorum: